Vaillant aroTHERM plus

Goed voor het milieu, klaar voor de toekomst

  • Toekomstgericht dankzij de nieuwste technologie met natuurlijk koudemiddel
  • Hoge energie-efficiëntie en besparing op werkingskosten tot 10%*
  • Maakt de overstap naar hernieuwbare energie bij renovaties mogelijk
  • Heel stille werking
  • Uitstekende kwaliteit en duurzaamheid – ontwikkeld in Duitsland en geproduceerd in Europa

aroTHERM plus – Een topper voor u en voor ons klimaat

Wie zijn woning op een milieuvriendelijke manier wil verwarmen, kan dat nu met de aroTHERM plus. Deze nieuwe lucht/water-warmtepomp levert topprestaties, is energiezuinig en een toonbeeld van duurzaamheid.

* Dit is een technisch kengetal dat betrekking heeft op een maximaal temperatuurverschil tussen buitentemperatuur en vertrekwatertemperatuur. Aanvoertemperaturen boven 65°C verminderen het verwarmingsvermogen en het rendement van de warmtepomp aanzienlijk. We raden daarom ten zeerste aan om de verwarmingsinstallatie te ontwerpen met een maximale aanvoertemperatuur van 65°C.

Efficiëntie die u kunt voelen

In combinatie met de hydraulische binnenunit uniTOWER plus voorziet de aroTHERM plus u op een hoogst comfortabele manier van warm water – prima geschikt voor lange douches.

Met een COP van maximaal 5,4 (A7/W35) en energieklasse A+++ daalt het energieverbruik van de buitenunit met meer dan 10%*. Met de hulp van slimme stroomnetten (smart grid-ready) geniet u ook variabele elektriciteitstarieven en bespaart u verder op de kosten. De aroTHERM plus komt bovendien in aanmerking voor subsidies.

* De behaalde of haalbare energiebesparing hangt af van verschillende factoren (bijvoorbeeld lokale elektriciteitstarieven, uw vorige installatie, verwarmingsinstellingen+, gebruik, plaats, buitentemperatuur) en kan hierdoor variëren.

Gewapend voor de toekomst

De aroTHERM plus combineert koeling, verwarming en warm water in één oplossing. Hij beschikt ook over de nieuwste warmtepomptechnologie. Het natuurlijke koudemiddel zorgt voor een bovengemiddeld rendement en heeft ook nog eens een bijzonder laag aardopwarmingsvermogen, waardoor de aroTHERM plus het klimaat spaart. Het systeem kan onder meer worden aangesloten op verwarming op fotovoltaïsche of zonne-energie, zodat uw CO₂-afdruk klein blijft.

Compact en fluisterstil

Om topprestaties te leveren, is niet veel plaats nodig: de uniTOWER plus binnenunit is niet groter dan een frigo. Ook de aroTHERM plus buitenunit is indrukwekkend compact.

U zult de aroTHERM plus ook nauwelijks horen. In de stille modus produceert hij op 3 meter afstand slechts 28 dB(A), wat vergeljikbaar is met het tikken van een horloge. Op die manier is er voor het systeem altijd wel een plaatsje, zelfs in dichtbebouwde wijken met rijhuizen – zonder dat u of uw buren er hinder van ondervinden.

Geschikt voor nieuwbouw én renovatie

Wegens de uitstekende toevoer van warm water is de aroTHERM plus de perfecte oplossing voor nieuwbouwwoningen. Maar ook in bestaande huizen is deze warmtepomp een geschikt alternatief voor stookolie. Door haar hoge vertrektemperaturen tot 75 °C valt ze namelijk ook te combineren met radiatoren.

Schikt zich volledig naar uw noden

Heeft u andere behoeften? Met de sensoCOMFORT systeemthermostaat heeft u uw verwarming altijd onder controle in de ware zin van het woord. Dankzij de optionele, gratis sensoAPP kunt u het systeem ook bedienen als u niet thuis bent. U kunt bijvoorbeeld de temperatuur verlagen terwijl u op het werk bent, of op de laatste dag van uw vakantie het huis al opwarmen.