Vaillant ecoTEC plus

Gascondensatieketel

  • U bespaart tot 35% op uw gasfactuur en u bespaart tot €75 per jaar op uw elektriciteitskosten.
  • Warm water is beschikbaar in slechts 5 seconden
  • 2 jaar basisgarantie, geniet van 5 jaar garantie als u uw ketel laat installeren door een professioneel installateur
  • Geschikt voor elke woning – zowel voor renovatie als nieuwbouw
  • Geschikt voor verwarming en warm water

Gascondensatieketel voor verwarming en warm water

Met de ecoTEC plus kiest u voor een ketel die kwaliteit, comfort en zuinigheid combineert? De gascondensatieketel ecoTEC plus is de meest compacte ketel die Vaillant ooit ontwikkeld heeft.

De ecoTEC plus werd onlangs vernieuwd en nog verder geoptimaliseerd. Daardoor verbruiken ze nog minder gas en elektriciteit en zijn ze nog milieuvriendelijker geworden.

Geniet van 5 jaar garantie

Laat uw ketel plaatsen door een professionele installateur en geniet nu van 5 jaar garantie op de ecoTEC plus.

Lagere energiefactuur dankzij de hoogrendementspomp

De prijs van het reële brandstofverbruik is niet de enige factor die een invloed heeft op de werkingskosten van een verwarmingssysteem. Ook het elektriciteitsverbruik komt op uw energiefactuur. Het onderdeel dat veruit de meeste elektriciteit verbruikt, is de pomp. Daarom hebben wij een hoogrendementspomp ingebouwd. Die past zich aan de behoeften van uw verwarmingssysteem aan, waardoor de besparing op het stroomverbruik kan oplopen tot 70%. Door deze lagere werkingskosten spaart u geld uit en dankzij de verbeterde energie-efficiëntie beschermt u tegelijk het milieu.

Flexibele uitbreidingsmogelijkheden

Uw verwarming kan ook zonder veel moeite verbeterd worden. Ook na de installatie kan u ervoor kiezen om een zonneboiler of warmtepomp aan uw verwarmingsinstallatie toe te voegen. Er zijn ook veel mogelijkheden voor het regelen van uw verwarming: van onze eenvoudige kamerthermostaat calorMATIC tot de slimme thermostaat vSMART.

Uitgebreide mogelijkheden voor sanitair warm water

De ecoTEC plus is beschikbaar als soloketel of combiketel. Een combiketel is een ketel die instaat voor zowel verwarming als sanitair warm water. Een combiketel is geschikt voor appartementen of ééngezinswoningen waar maar één tappunt per keer gebruikt wordt. Bij een soloketel staat de condensatieketel in voor verwarming en kan hij gecombineerd worden met een aparte warmwaterboiler voor een nog groter warmwatercomfort. Dit type ketel is geschikt voor grote woningen, grote families of woningen waar meerdere tappunten gelijktijdig gebruikt worden (bijvoorbeeld 2 douches).

Optimaal warmwatercomfort

Om een grote hoeveelheid warm water te kunnen leveren, moet het vermogen van de verwarmingsketel vaak groter zijn dan wat voor uw verwarming nodig is. Vaak wordt dan een overgedimensioneerde (te krachtige) ketel geïnstalleerd. Om dat probleem op te lossen, heeft Vaillant het aquaPOWER plus-systeem ontwikkeld, dat bij een piekverbruik van warm water tot 21% bijkomend vermogen levert. U geniet dan met een verwarmingsketel met een kleiner vermogen van een groter comfort. Zo verlaagt u uw energiefactuur en beschermt u het milieu.

Verbeterde energie-efficiëntie tijden de productie van sanitair warm water

Het aquaKONDENS-systeem (AKS) verbetert de energie-efficiëntie door tijdens de productie van warm water zo veel mogelijk energie terug te winnen. Twee aparte aansluitingen delen de boiler op in twee lagen op basis van de temperatuur. De bovenlaag bestaat uit warm water dat meteen op de gewenste temperatuur kan worden aangevoerd. Het koude water in de onderlaag zorgt voor een condensatie-effect, zelfs terwijl het water wordt opgewarmd. Door het verwarmingssysteem op die manier te regelen, werken de warmwaterboilers met het aquaKONDENS -systeem tot 6% efficiënter dan de gewone warmwaterboilers.